maanantai 14. helmikuuta 2011

SHOES!

Jos Kiinaan pääsee shoppailemaan, sieltä kannattaa ehdottomasti ostaa kenkiä. Laatu ei välttämättä ole aina paras mahdollinen, ja tietysti myös ostopaikka vaikuttaa asiaan. Hinta-laatu suhde on omalla vastuulla, nimittäin ostosten hintaan vaikuttaa vain ja ainoastaan se miten hyvin osaat ja jaksat tinkiä. Ostosten tekeminen Kiinassa vaatiikin hermoja ja pitkäjäneisyyttä, "marttyyrikauppiaat " osaavat kyllä viedä länsimaalaiselta turhat ropot kukkaronpohjalta pyörimästä.

Mitä pitempään olin Kiinassa, sitä enemmän huomasin tinkaavani. Esimerkiksi joskus saatoin huomata tinkaavani muutamasta yanista mopotaksia ottaessani, vaikka kyseinen summa vastaa Suomessa muutamaa kymmentä senttiä. Markkinoilla saatettiin taistella myyjän kanssa muutamasta kymmenestä yanista pitkäkin tovi, ja Suomessa kyse olisi ollut vain muutasta eurosta.

Kenkiä kuitenkin tarttui mukaani ihan kiitettävät määrät, ja muutamat käytinkin jo loppuun paikan päällä. Laatu kengissä ei tosiaan ole aina kovin hyvä, mutta markkinoilta ostetuista kengistä olenkin maksanut korkeintaan n. 15 euroa. Yleensä hinta oli kuitenkin 3-7euron tienoilla.

Kiina on myös kopioinnin mekka, joten markkinoilta ostaessasi et varmana saa aitoa tavaraa, vaikka kuinka tavara olisikin aidon näköistä, ja myyjä sinulle kovasti tavaran aitoutta vakuuttelisi. Merkkikengät kunnon ostoskeskuksista ostettuina (lähinnä tennarit) ovat kuitenkin huomattavasti halvempia Kiinassa kuin Suomessa. Kuitenkin suurimmassa osassa merkkiliikkeitä hinnat ovat korkeammat kuin Suomessa, jopa H&M ja Zara pitivät yllättävän korkeita hintoja.

 Saappaat

Tennarit

Korkkarit

Kesäkengät

Huomatkaa toinen vasemmalta olevien kenkien merkki, hah. Suurin osa kengistä on jo hyvinkin sisäänajettu, ja hyvin toimii! Ensi kesän mä sitten varmaan talsinkin kokonaan Converseissa. Testasin kyseisiä kenkiä myös muuten sademetsässä, ja seitsemän tunnin vuorikiipeilyn ajan. Oli muuten uskomattoman hyvät, heh.

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Tastapa tulikin mieleeni, etta taytyy lahtea kenkaostoksille! Olen varmaan tassa mielessa vastakohtasi, silla nyt omistan kolme paria kenkia. Yhdet talvisaappaat, yhdet nahkaiset tennarityyppiset (pian hajoavat) ja yhdet vaelluskengat. Kaikki sandaalit kuluivat viime vuonna puhki! Jotenkin tuntuu, etta taalla Kiinassa kaikki kuluu paljon nopeammin. Myoskin ne Suomesta ostamani kalliimmat kengat, kuin myos halvat taalta ostetut.

Elina kirjoitti...

Moi Sara! Kiinassa kadut ovat kyllä sen verran likaisia, joten kenkiä kului kyllä. Itse käytin suurimman osan ajasta vanhoja, Suomesta tuomiani, kenkiä jotka sitten jouduin jättämään sinne (kunnon ja tilanpuutteen vuoksi). Nyt vaan kenkäostoksille, ei ole tarjonnasta ainakaan puutetta siellä :)

Mulla on niin ikävä Kiinaa, yhyy.