tiistai 15. helmikuuta 2011

AWESOME MUFFINS

Tässä muffinsiresepti joka on paljon kerännyt kehuja, ja on mielestäni takuuvarma (vaikka keittiössä olisikin tällainen misskeittiö niin kuin minä...). Tässä kunnon laihdutusevästä kahvipöytään, or nott, mutta kerrankos sitä! Näitä leivonnaisia voi tarjota vaikka ystävänpäivänä kahvipöydässä, ja vaikka ystävänpäivä menikin jo, niin hei, tuleehan se ensi vuonna taas uudestaan! Ohjeesta tulee noin 14 muffinsia.

Oikean leivontafiiliksen saavuttamiseksi voi leipomista vielä mukavasti säestää vaikkapa Marja Tyrnin Tortturallia soittaen Spotifysta..............minähän en toki näin tehnyt.

Eli asiaan, tarvitset:

200g margariinia (tai rypsiöljyä, silloin tarvitset sitä 1,5dl)
2½dl sokeria
3 munaa
4½dl vehnäjauhoja
½dl tummaa kaakaota
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
100-150g tummaa suklaaata
2dl maitoa


1pkt Amerikanmuffinssivuokia


 1. Varaa tarvittavat ainekset (heh, luonnollisesti). 2. Sekoita rasva ja sokeri vatkaimella. 3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 4. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniliinisokeri yhteen.

5. Lisää jauhoseos rasva-sokeri seokseen (siivilän kautta jos et ole vielä siivilöinyt) ja laita uuni lämpeämään (225'c). 6. Rouhi suklaa ja yritä pitää hermosi kasassa (ehdottomasti ärsyttävin vaihe).

7. Lisää suklaa ja viimeiseksi maito taikinaan. 8. Jaa taikina tasaisesti amerikanmuffinsivuokiin (huom. kannattaa käyttää näitä, koska näissä vuoissa on vahvistettu reuna, joka takaa muffinsin kohoamisen siten ettei muffinsit ole pitkin peltiä. Trust me, been there, done that).

9. Laita muffinsit uuniin. Voit kääntää pellin halutessasi puolessa välissä paistoaikaa tasaisen paistuvuuden takaamiseksi. Itselläni muffinsit vaativat kiertoilmauunissa tasalämmöllä n. 25 minuuttia. 10. Tarkkaile muffinsien kypsyyttä, testaamalla hammastikulla. Jos hammastikkuun jää taikinaa, muffinsit eivät ole vielä kypsiä. Obs. muffinsit alkavan kohoamaan vasta n. 10 minuutin kohdalla, joten hätähousut siellä uunin luukun edessä rauhoittuvat (been there, done also that).

11. Ota iiiiiiihanat, muhkeat, ja tuhdit muffinsit uunista kunnes hammastikkuun ei jää enää taikinaa.

12. Koristele halutessasi. Koristelussa vain hullu luovuus on rajana! Itse käytän yleensä koristeluun sulatettua suklaata ja erilaisia koristekuvioita (vaalenpunaisia, yllättäin..).

13. Jaa valmiit muffinsit ystävien ja perheen kesken <3 Avot!

Kysymyksiä? Niin arvelinkin.

Tänään olin niinkin vauhdikkaalla tuulella, että tein vielä lisäksi päivälliseksi bataattikeittoa. Voisinpas illan ratoksi vielä ohjeen kirjoitella tännekkin.

Ja ripset! No onhan ne nyt taas aika ihanat.. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ää alkoi tekemään ihan hirveästi mieli muffinsseja: >

http://matilda-freewheel.blogspot.com/

Elina kirjoitti...

No nyt eikun vaan kauppaan ja leipomaan! Tämä on oikeasti aika simppeli ja toimiva ohje :)