keskiviikko 23. helmikuuta 2011

HAINAN PROVINCE, CHINA

Ennen kotiin paluuta Kiinasta, minulla jäi muutama viikko harjoittelun loppumisen jälkeen aikaa matkustamiseen. Koska keli Shanghaissa oli ja on edelleen kylmä, päätettiin lähteä niin etelään kun Kiinassa pääsee, ja päädyttiin Sanyalle.

Ensin meidän piti käydä heittämässä reissu Hong Kongin kautta, mutta minulla oli hankittuna vain yksi entry viisumissa, ja toisen saaminen olisi vienyt aikaa ja hermoja. Kävin jo kerran konsulaatissa lomakkeideni kanssa, mutta sitten selvisi, että minulla pitäisi olla myös kolme muuta lomaketta koululta, ja aikaa lähtöön oli alle viikko. Joten koska ei oltu vielä lentoja varattu, skipattiin sitten ajatus koko Hong Kongista.

Lensimme Hainanin pääkaupunkiin Haikouhun Shanghaista. Siellä vietimme yhden yön, ja koska siellä ilma oli viileää ja sataista, pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin suoraan Sanyalle. Sanyalle vietimme melkein viikon jonka aikana teimme päiväretkiä rannikolla kuten Wanning Cityyn surffaamaan ja Nantian hot springeille. Sanyalta suuntasimme vielä ennen Shanghaihin paluuta Wuzhishaniin, joka on Kiinan pienin kaupunki, ja sieltä matkasimme Shuimanin kaupunkiin, koska halusimme kiivetä Wuzhi Mountainille. Paluulentomme lähti Haikousta.

Oli kyllä mieletön reissu, varsinkin Kiinan maaseutu vei sydämeni. Pieni moka vaan kävi minun ostalta, kun olin pakannut mukaan väärän kameran laturin, ja pokkarin laturia en sitten ilmeisesti ollut pakannut ollenkaan mukaan. Joten ei saatu maaseudulta mitään kunnollisia kuvia :( 

Heh, Sanyalla oli hieno peliautomaatti lapsille


Haikoussa oli paljon hienommat mopotaksit kun Shanghaissa!

Sun&Moon Bay, Wanning City

Sun& Moon Bay, keskellä ei mitän patsas ja pari bussillista turisteja, heh

Surffariyhteisö, joita majoittivat kiinalainen perhe

Yhyy, meduusa rannalle ajautuneena

Surffiyhteisön emäntä ruokkimassa kotieläimiä

Kalastajien veneitä surffirannalla

Hieno kotieläin, ja oli muuten iso tuo kameli!
 
Possut päiväunilla

Joka ilta Sanyan rannoilla oli lukuisia tanssi- ja lauluesityksiä

Tuo ukkeli veti kyllä playbäkkinä...

Wuzhi Mountain, ja sademetsä

Noin kolmen tunnin kiipeämisen jälkeen tultiin pilvien yläpuolelle, näkymät oli mahtavat!

Paistoihan se aurinkokin kunnolla muutamana päivänä. Ei sitten sanaakaan tuosta mun rantolookista..

Kiinalainen tyyli ottaa aurinkoa, ettei vaan satu yhtään ruskettumaan..

Käytiin myös Venäjällä...

Sanya on tosiaan venäläisten turistien suosiossa
Yksi Sanyan rannan kymmenistä ravintoloista


Ja viimeisen illan ateria ennen kotiinlähtöä!

Varsinkin Kiinan maaseutu riisipeltoineen oli mahtava kokemus. Matkustettiin mm. pikkubussilla, jolla ei ollut aikataulua, ja joka kierteli kymmenien pikkuisten kylien läpi vuoristotietä. Heh, ja se kyläläisten riemu, kun huomasivat länsimaalaiset pikkubussin ikkunassa.

Vuorelle kiipeäminen oli ehkä elämäni järkyttävin kokemus, koska vuorelle ei ollut minkäänlaista kunnon polkua, ja korkeuserot oli huimia. Huipulle kiivettin reilu neljä tuntia rämpien sademetsässä. Ja huipulla vedinkin sitten pienet itkupelkoraivarit, ja jalat ei ole ikinä täriseet niin paljon kuin silloin. Sattuneesta syystä ei siis paljon jääty kuvailemaan maisemia.

Tykättiin kyllä kovasti Hainanista, ja poiifrendi oli ainakin niin fileissä surffaamisesta, että lähti vielä Filippiineille surffaamaan, kun mun piti palata takasin Suomeen.

GREAAT!

Ei kommentteja: