sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

VESAT EI TAJUU!

Heipat! Mulla on ollut taas niin mukava viikonlppu, toivottavasti kaikilla muillakin! Kahden maissa starttaa taas kyyti stadiin, ja matkalaukkuelämä jatkuu, ihanaa. Perjantai meni aika vahvasti töiden parissa, ja sitten tulin junalla Kuopioon. Ja oli muuten viimeinen kerta kun tulen junalla. Jos lentolipun saa 44eurolla, niin ei siinä paljon tartte miettiä. Itse tein virallisen päätöksen Kuopioon tulosta toimistolla vasta kotiin lähdön yhteydessä perjantaina, ja lentolippuja ei ollut enää jäljellä. Ja ei ollut muuten junan ikkunapaikkojakaan...

Onneks mun matkan pelasti mun ihana uusi puhelin, ja soittelin Skypellä poiifrendille, ja pelasin Angry Birdsiä, joka ei siis sovi mun lyhyen sorttisille hermoilleni.

Eilen kävin ulkona kavereiden kanssa, tosin oltiin kaikki enemmän tai vähemmän selvinpäin. Itse olin siis autolla liikenteessä. Käytiin perus Maljat+Armakset, ja eihän siellä taas mitään uutta tai mielenkiintoista ollut.



Mulla oli päässä Monkista ostamani kangaspanta, joka on muuten aivan loistava. Se on kangaspala, jonka sisällä kulkee metallinen, taivutettava ööö, mikähän se nyt on, no metalli anyway. Sen saa tuohon pään ympärille sitten laitettua, ja se pysyy ihan mielettömän hyvin päässä sen metallin ansioista. Itsellä ainakin huivien kanssa ongelmana ettei ne yksinkertaisesti pysy paikallaan.

Itse kovin ylpeänä pantaani esittelin, mutta (miespuolisilta) tuttavilta sain mm. tämmöistä kommenttia:
- Mitkä hiton korvat sulla on?
- Mikä hitto sulla on päässä? (Kokeilee) Ai, pinnit!
- KIVAT KORVAT (random tyyppi)...

No mitä tähän nyt voi sanoo, VESAT EI TAJUU!

Eilen kokkailin yhtä lemppariruokaa taas pitkästä aikaa, ja toki haluan jakaa reseptin kanssanne. Kyseessä siis parmesan-pestobroileria ja uunijuureksia.


Aloitetaan ny sitten niistä juureksista. Mulla oli pussillinen kaupan pakastelaarin uunijuureksia, johon lisäsin itse vielä paprikaa ja sipulia. Sekoitin juureksiin grillauskastiketta, tilkan öljyä, mustapippuria, timjamia, ja ripauksen suolaa.


Siis ei, mikä tätä bloggeria vaivaa? Kuva on oikein päin koneelle, mutta käännettynä blogissa? Anyyhow, mausteita siis sekaan.


Tässä vaiheessa kun pippurimylly leviää uunijuuresten sekaan, niin meikällä kiehuu jonkin verran.. No yks kerrallaan sieltä niitä sit etsiskelin..

Itse valitsin broilerin ja juuresten kyytipojaksi kermaperunoita. Toki mikä tahansa lisäke käy. Jos kuitekin päättyy noihin kermapottuihin, niin kannattaa laittaa ne paistumaan hyvissä ajoin ennen kasviksia. Mulla oli kietoilmauuni 200'c.
 

Sit maustetut juurekset uuniin. Paistoaikaa en valitettavasti osaa sanoa, maistamalla tietää milloinka on kypsiä. Jos kasviksiin tulee pohjalla paljon nestettä, sitä voi ja kannattaa kaataa pois välillä.


Kun potut ja juurekset ovat uunissa, paistetaan kanat. Toki nämä voi uunissakin kypsentää. Sitte vaan odotellaan että juurekset ovat kypsyneet. Eli ovat semmosia sopivan napakoita.



Ja kun juurekset ovat kypsyneet (ja perunatkin alkavat olla toivottavasti kypsiä), uunijuurekset otetaan uunista. Tämän jälken uuni laitetaan grillivastukselle nupit kaakkoon. Meidän uunissa se tarkoittaa 275'c. Siirsin perunat uunin alatasolle, koska ne eivät olleet vielä ihan kypsiä. Kanat kuorrutetaan pestolla, ja päälle laitetaan parmesanlastuja oman maun mukaan.

Ja kun grillivastukset ovat valmiit, laitetaan juurekset ja kanat uunin ylätasolle siksi aikaa, että parmesan on saanut kultaisen värin ja on rapsakkaa.


Ja tässä siis valmis tulos!


Tarjoa raikkaan salaatin kera! Itse tein salaatin jääsalaatista, rucolasta ja pinaatista, lisänä hieman fetaa, kurkkua ja tomaattia. Kastikkeena käytin öljyä.

Tää on ainakin mun ja poikkiksen lemppari, ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Ja koska kyseinen resepti on itseni kehittelemä, ainesten määrät on aika mututuntumalla laitettu. Mutta joka kerta ollaan kyllä saatu maistuvat ruuat aikaan (paitsi sinä kertana kun poikkis yritti itsekseen tätä tehdä.. :D).

Nyt kamat laittamaan kasaan ja valmistautumaan uuteen viikkoon! Oli varsin fiksua repiä suurin osa laatikoista eilen auki, kun etsin muutamia vaatteita. Ensi viikolla ainakin menen liittymään salille, ja pitää tehdä vielä huonekaluostoksia.

Ei kommentteja: