sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

DO IT YOURSELF: SÄNGYNRUNKO

Ikeasta ei oikein meinannut löytyä sopivaa sängynrunkoa, kunnes keksin ainakin omasta mielestäni mahtavan idean.

 
 Lähtökohta oli tämä. Ostin Ikean Fjellse sängynrungon naurettavaan 39 euron hintaan. Kokosin osan sängystä ennen maalaamista.


Maalaamiseen käytin Ikean valkeaa kuultomaalia. Hinta taisi olla viitisen euroa. Lisäksi ostin setin erikokoisia pensseleitä.


Maalasin maalia kaksi kerrosta rungon osiin. Sitten odottelin maalihuuruissa osien kuivumista, ja kävin K-raudasta hakemassa tapettia.


Ja maalattu sänky koottuna. Tuon keskipalkin maalasin vain yhteen kertaan, koska se ei luonnollisesti sängyn alta näy.


Sängyn päätylevyyn valitsemani tapetti. K-raudasta sai mallitapettia ihan ilmatteeks. Tai no pakko oli vielä kassalla kysyä, että paljonko maksaa. Ja eihän se maksanut. Voin vaihtaa tapettia siis vaikka joka viikko, sieltä käy vaan palan leikkaamassa.. :D Kyseisen K-raudan omistajaveljekset olisivat varmaan kovin innoissaan. Hehän ovat nimittäin vanhoja tuttujani, koska olen työskennellyt ostoskeskuksen ravintolassa, jossa kyseinen K-rauta sijaitsee.


Kiinnitin tapetin sängyn päätylevyyn kourallisella nastoja.


Ja lopputulos tässä! Tykkään mielettömästi <3! Ja mikä parasta koko sängynrunko kustanti alle viisikymppiä ja eipähän tule ainakaan vastaan samanlaisia :).

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hei, todella kivalta näyttää sänky, mahtava idea.

Elina kirjoitti...

Kiitos :)

Salli kirjoitti...

Loistava idea! Mutta millainen toi on ollut käytössä, onko riskiä, että käsi menee yöllä pyöriessä tapetista läpi? Vai tuleeko se niin lähelle seinää, ettei vaaraa ole?

Elina kirjoitti...

Hyvin on käytössä toiminut! Laitoin vielä pahvivahvikkeen taakse, meni samoilla nastoilla kiinni, eli on hieman tukevampi. Sänkyn saa myös laitettua aivan seinään kiinni, ellei lattiassa ole listaa (itselläni tosin on), mutta vielä en ole läpi siltä mitään saanut runtattua. Hyvin on siis toiminut, eli eikun nyt vaan tuumasta toimeen :)