maanantai 30. toukokuuta 2011

SHANGHAI DAY 3. AND 4.

Sain eilen aamulla vihdoin taisteltua eilisen kuvia blogiin. Ei ollu ihan mikään yksinkertainen rojekti nääs. Kun ensin joutuu bloggaamaan proxyn (jotakuinkin joku välityspalvelimen tyyppinen?!?) kautta, koska mm. Facebook, Blogger ja Youtube ja moni muu sivusto on blokattu Kiinassa, ja sen kautta pyörittäminen on niin helevetin hidasta hommaa. Kuvat onnistuin lisäämään Flickr ja vanhan tekstieditorin kautta, useamman tunnin(!!) väännön jälkeen huoh.

Kamat tulivat vihdoin perille 1,5 vuorokautta myöhässä. Sitä edeltävästi saatiin noin kuusi puhelua kiinaa aika saakelin nopeasti puhuvalta mieheltä. Sillä tais olla osote hukassa noin kolme kertaa, koska se sitä niin kiihkeästi kyseli. Onneks Pupsi nyt osaa kohtalaisesti puhua Kiinaa, joten laukku löysi perille asti, ja lopulta onnellisesti tiemme jälleen kohtasivat.

Niiin. Kiinassa sattuu kyllä lähes jokapäivä jotain varsin käsittämättömiä juttuja. Kuten toissapäivänä joku rahan kerrääjä tuli ottamaan Pupsin kädestä avonaisen vesipullon ja kulautti sen omaan kurkkuunsa naureskellen. Jäätiin siihen hieman monttu auki seisomaan tämän tilanteen jälkeen. Toisekseen kaupassa jotkut miehet laittoivat meidän ostoskoriin koiranpennun. Sillälailla.

Eilen lähdettiin aamupäivästä Pudongille Shimao Riviera Gardeniin auringonottoon. Siellä oli allasalueet ja hiekkaa laitettu "rannaksi". Aaltojakin tuli isossa altaassa :D Tuntui kyllä niin oudolta kun keskelle vilkasta Pudongia oli rakennettu puutarha ja sinne altaita. Sisäänpääsymaksu oli 120rmb (reippa 12 euroa) allasalueelle, ja siihen hintaan pystyi myös saunomaan yms.

Kotimatkalla piipahdettiin Qipu Lu:lla katselemassa kenkiä minulle. Ja löytyihän sieltä, kolmet varsin käypään 12 euron hintaan, ja aikaa tähän kului viisi minuuttia. Oon nyt kolme viimestä kesää kävelly kiinan muutaman euron kengillä, ja enää vaihda mihinkää muihin. Ne on niin pehmeät jalassa, että ihann!!

Illalla mentiin tapaamaan norjalaisia tyyppejä, joihin tutustuttin Sanyalla vuoden vaihteessa siellä päin reissatessamme. Paikalle saavuttuamme siellä olikin parisenkymmentä norjalaista. Osa on viimeistä viikkoa täällä, joten läksiäismeiningeissä mentiin. Käytiin syömässä Haiku-nimisessä ravintolassa, ja ruoka oli mielettömän hyvää! Siitä suunnattiin vielä pienellä porukalla O'Mallaysiin muutamille oluille ulkoterassille. So goooood!

Tänään pyörittiin taas kaupungilla, sen kummempia ostoksia tekemättä. Syötiin ja juotiin tas kerran itsemme ähkyyn. Ja huilattiin! Huomenna mennän ainakin JoyCityyn 3D elokuviin, ja ollaan vaan ja henggaillaan. No tässä kuitenkin kuvia taas muutamalta päivältä.

IMG_9968

IMG_9994

IMG_0009

IMG_0014

IMG_0017

IMG_0019

IMG_0020

IMG_0022

IMG_0023

IMG_0034

IMG_0041


Niin no ja, ettei tämä loma olisi yhtä hehkutusta, sain eilen kuulla, että paras ystäväni sairaalalta (vaihdossa ollessani) oli joutunut auto-onnettomuuteen ja murtanut selkärankansa. Onni onnettomuudessa hänen miehensä, ja tyttärensä olivat selvinneet säikähdyksellä. Silti, kun liikenne on täällä todella kaoottinen, tuntuu todella(!!) epäreilulta ystävän puolesta. Huoh.

Ei kommentteja: