perjantai 3. kesäkuuta 2011

SHANGHAI DAYS 5, 6, & 7

Heipat! Ääää mitäs kaikkee kivaa me ollaan tehtykään. Toissapäivänä oltiin liikenteessä tosiaan semmoset 11 tuntia, ja käytiin silmälasimarkkinoilla, josta ostin isälle, pikkuveljelle ja itselleni laseja, yhteensä kuudet kappaleet. Yksitehoista maksettiin n. 10 euroa kipale, ja monitehoista maksoin n. 30 euroa kipale. Nuo markkinat sijaisevat Shanghai Railway Stationin välittömässä läheisyydessä, eli jos sinne metroasemalle menee, niin sieltä opasteita jo markkinoille löytyy. Kyseessä on viisikerroksinen "tavaratalo", ja tinkaaminen kuuluu toki olennaisena osana ostosten tekemiseen. Me ollaan löydetty yksi mukava myyjä, jolta ollaan pari kertaa aiemminkin laseja ostettu, ja sen kanssa ei tartte niin pirusti niistä hinnoista vääntää, eikä se marttyyriänäillä perussloganeilla kuten "you ask impossible", "best price for you" etc.

Sieltä suunnattiin Niken Factory Outlettiin, ja ostin uudet jumppakengät naurettavaan 30 euron hintaan. Lenkkareissa siellä ei tällä kertaa ollu sopivia kokoja, joten pitää tehdä vielä uusi täsmäisku sinne ensiviikolla, jos silloin tärppäisi. Outletin lähellä on myös meidän lemppari manikyyrimesta, jossa kävin ottamassa ranskiksen. Hintaa tuli n. 4euroa koko setille. llalla käytiin Joy Cityn 3D elokuvissa, ja syötiin sokerilla kuorrutettuja popcorneja. Onneks mulla oli omat suolat mukana :D Ilta kruunattiin vielä Ajisen ramenissa (noin sadannen kerran aboutt), ja kävin myös painattamassa MUJISSA siiiistin kassin itselleni.

Eilen satoi vettä, joten kuvia eiliseltä ei juurikaan ole. No mitäs, käytiin TAAS Qipu Lu:lla, ja ostin pari laukkua ja parit kengät. Laukut maksoi 3 euroa, samoiten kengät. Käytiin myös East Nanjing Roadin Wagasissa syömässä, joka oli länsimaalaisten tupaten täyttämä. Tuolta saa siis länsimaalaista ruokaa, ja siten se varsin suosittu lounaspaikka länkkäreiden keskuudessa. Eilen vielä käytiin illalla norskien kanssa Cotton's-nimisessä paikassa iltaa istumassa, ja se paikka oli muuten upea! Antteeks miks Suomessa ei oo puutarhamaisia, kynttilöin ja sohvin varustettuja terasseja? Iltaisin/öisin täällä on vielä niin ihanan lämmin, että lyhythihasilteen tarkenee todella hyvin.

Tänään lähdettiin auringonottoon pienen matkan päähän Bundilta Sunny Beach-nimiselle mestalle. Sinne on tehty pieni "tekoranta" joen rantaan, tosin uintimahdollisuutta siellä ei ole. Näkymät oli kyllä varsin upeat. Jouduttiin myös jonidenkin Taiwanilaisten reporttereiden valokuvattavaksi johonkin mainosjuttuun. Tämä selevä. Siitä poikettiin The Cool Docks ravintolakeskittymään ja syötiin elämämme parhaat intialaiset sapuskat Kebabs on the Grille-raflassa! On tuo sapuska täällä taas hieman maistunut, erääseen kotoa tuomaani hameeseen mahtuminen eilen oli hieman vaakalaudalla :D

Huomenna meillä menee koko päivä joissakin kuvauksissa. Ilmeisesti kyseessä on joku Shanghain mainosmusiikkivideo ja leikitään turisteja. Pupsi ja muutamat muut hänen luokkansa länkkärit ovat olleet jo usemman kerran mukana erilaisissa projekteissa koulun kautta, ja tällä kertaa minäkin pääsen osallistumaan, kun ei ole töitä esteenä, niinkun viimeksi täällä ollessani.

Lyhyestä virsi kaunis, joten tässä vielä kuvia muutamalta päivältä:

IMG_0044

IMG_0051

IMG_0057

IMG_0071

IMG_0084

IMG_0094

IMG_0098

IMG_0099

IMG_0105

tämä2

IMG_0150

IMG_0152

IMG_0167

tämä

IMG_0173

Ps. Tuo kuvassa näkyvä pulla on mun lemppari eli pulla red bean paste-täytteellä :D

Ei kommentteja: